top of page

סידור מגירת קופסאות
מי היא המגירה שצריכה הכי הרבה טיפול במטבח? ובכן המגירה המאד חשובה שצריכה  טיפול  אחת לשבוע היא מגירת הקופסאות!
אני מתיישבת על ספסל קטן ודואגת לסדרה ממש אחת לשבוע. 
יש בתים שיש להם רק קופסאות מפלסטיק ויש בתים שמוצאים שם קופסאות מזכוכית עם מכסה.
בכל מקרה כדי לנצל הכי טוב את המגירה הזאת יש לארגן אותה
אחת לשבוע!  לכל הטיפים השווים גללו לתחתית הדף!

כמה טיפים לארגון המגירה:
מומלץ לסגור כל קופסה ולהשאיר אותה סגורה
עדיף להעמיד את הקופסאות שיהיה קל להוציאה ולראותה 
במידה ואין מקום לסגור כל קופסה אז טוב להניח את המכסים קרוב לקופסה או מתחתיה
כדאי לבחור מגירה ולא מדף בארון ,בדרך כלל זאת מגירה נמוכה 
מספר הקופסאות שיהיו לכם הוא בהתאם לגודל המגירה, מה שנכנס ועומד בתוכה
תשתדלו לרכוש לא יותר משלושה גדלים (חצי ליטר, ליטר, או שני ליטר)
שימרו מספר מכסים שמתאים למספר הקופסאות, אין טעם לאגור מכסים מיותרים
אפשר למחזר צנצנות של נס קפה או ריבות, במידה אתם אוספים אז בבקשה תנקו אותם מכל התוויות שמודבקות עליה
קופסאות מזכוכית מאד טובות לאכסון מזון

איך מאכסנים אוכל יבש?כמו סוכר, אורז, קטניות, צימוקים, שקדים ועוד?
אני הכי אוהבת לשים אותם בכלי סגור מזכוכית או מפלסטיק
עדיף כלי צר וגבוה, להקפיד על שני גדלים
אני נוהגת לשים בתוכו את תאריך הפג תוקף שלו או תאריך הקניה
שמה מדבקה על המכסה וכותבת מה יש בפנים
אנשים שלא אוהבים להעביר מהשקית לכלי יכולים להשאיר בשקית המקורית ולסגור אותה עם אטב מיוחד
את כל השקיות המותחלות כדאי לשים בתוך קופסה פתוחה בתוך במגירה או במדף
את המלאי החדש שקונים לשים בסוף המגירה 
כדאי לסדר את האוכל לפי נושאים: קייטניות ביחד, פסטות ביחד, דברי אפיה ביחד וכד'
מומלץ לא לאגור יותר מק"ג אחד של מוצר כדי למנוע מחסנים, לשמור על טריות וחיסכון במקום בארון
חלק מהאוכל היבש טוב לשמור במקרר או במקפיא (למי שיש מקום)
עדיף לבחור מגירה בגובה העיניים שיהיה קל לראות את הקופסאות
לא צריך לקנות את כל המבחר שיש בחנות, אפשר שניים שלושה סוגים ושזה נגמר רוכשים סוגים שונים

bottom of page